Har du ett ljudproblem?

Ja här kommer då den svåra frågan. Har du ett ljudproblem? Svaret på den frågan är verkligen inte enkel och man behöver i flera fall göra ljudmätningar.
Ett ljudproblem kan bero på många olika orsaker till exempel material på väggar eller golv. Några exempel på problem områden:
1: I ett större kontorslandskap där man har stora glaspartier så kommer ljudet att studsa mot glaset. Där är det viktigt att på något sätt absorbera ljudet för annars kan de anställda få problem av ljudet.

2: Matsal på skolor, hotell och restauranger är ett vanligt problemområde. Det är ofta mycket folk folk där och ju fler som pratar desto högre blir ljudnivån. Dessa platser brukar vara ganska enkla att åtgärda med akustiktavlor för det finns ofta mycket plats på väggar och i tak.

3: Idrottshallar är ett stort problem och här gör man oftast fel när man sätter massa ljudskivor i taket. Låt säga att hallen är 10 meter hög så har ljudet väldigt svårt att nå upp dit och absorberas. Därför rekommenderar vi att man nyttjar väggar och hörn för att få bort mest ljud.

4: Förskola/skola detta är utan tvekan där behovet är störst. Många barn på en ganska liten yta och där råder djungelns lag. Den som hörs mest syns bäst. Ofta många som pratar samtidigt och för att höras pratar man högre och då blir det ett problem.

Vad kan man då göra för att få ner ljudnivåer? Ganska enkelt förklarat så kan man säga att alla absorbenter hjälper till att ta ner ljudnivåer. Det är egentligen lokalen det handlar om som bestämmer vad som funkar bäst. Det är här vi kommer in i bilden. Vi kommer gärna till er och gör ljudmätningar och förslag på åtgärder.

Så hur gör vi för att lösa problemen ovan? Klicka här

Kontakta oss:
nila@nila.se
0380-554940
070-5482860 (Mikael)